Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σχεδόν ένας χρόνος ύπαρξης για το Blog " Όλα μέλι λάδι στη Μάνη "...ξεπέρασε τα 50.000 κλικ...

Περίπου πριν ένα χρόνο δεν είχα σκεφτεί καν ότι σήμερα  θα γράφω συστηματικά σε ένα blog...

Διάβαζα καθετί μελισσοκομικό που έβρισκα στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να αυξήσω τις γνώσεις μου πάνω στη μελισσοκομία.
Είχα ξεχωρίσει κάποια blog και τα παρακολουθούσα συστηματικά, θαύμαζα τις γνώσεις  που είχαν οι γράφοντες   και ενδόμυχα ένοιωθα μια μικρή επιθυμία - "ζήλια" να μπορούσα να έχω και εγώ ένα τέτοιο βήμα παρουσίασης.

Δεν είχα όμως την εμπειρία και τις γνώσεις για να γράφω μελισσοκομικές "συμβουλές"...

-Τι να παρουσιάζω και τι να γράφω λοιπόν ?

Πέρυσι όμως, περίπου τέτοια εποχή, εντελώς παρορμητικά, αποφάσισα να δημιουργήσω και εγώ ένα blog...κάτι σαν ημερολόγιο.

Ωραία, δεν έχω τις "πάνσοφες" μελισσοκομικές γνώσεις για να τις γράφω, θα περιγράφω όμως ότι συμβαίνει στα δικά μου μελίσσια, γύρω μου, κάθε τι μικρό ή μεγάλο που μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον μου και ίσως να ενδιαφέρει και κάποιον άλλο να το διαβάσει...

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Blog " Όλα μέλι λάδι στη 
"Μάνη".

Πρόσφατα ξεπέρασε τα 50.000 κλικ.Μεγάλη χαρά για την ανταπόκριση σε ένα μόλις χρόνο. Ούτε που θα μπορούσα να το φανταστώ μόλις ένα χρόνο πριν.






Το κοινό που το παρακολουθεί είναι...ποικίλο.
Από όλα έχει ο μπαξές !


Υπάρχουν μελισσοκόμοι, άσχετοι με την μελισσοκομία που τους αρέσει όμως να διαβάζουν και μελισσοκομικά, Μανιάτες, φίλοι της Μάνης που δεν κατάγονται από την Μάνη, αλλά ήρθαν ως επισκέπτες και την "υιοθέτησαν" ως δεύτερη πατρίδα τους, ξένοι εκτός Ελλάδος που είτε είναι φίλοι, είτε εντελώς άγνωστοι...περιβόλι σκέτο το κοινό που διαβάζει...

Προσπαθώ λοιπόν να κρατήσω μια ισορροπία με το θεματολόγιο  του blog, χωρίς να είναι πολύ κουραστικό για καμία ομάδα των αναγνωστών του.

Δεν είναι εύκολο να ικανοποιηθούν όλοι μαζί.

Εξάλλου αυτό το blog ξεκίνησε σαν προσωπικό ημερολόγιο και δεν έχει φιλοδοξίες να γίνει κάτι άλλο...

Απλά καταγράφω με εικόνες ότι τραβάει το ενδιαφέρον μου και πιστεύω ότι μπορεί να είναι χρήσιμο, ενδιαφέρον, ευχάριστο, αστείο, αρχή για προβληματισμό...και μετά το "ντύνω" και  με λέξεις.
  
Έτσι γράφονται τα κείμενά μου.

Χαίρομαι αν κάποιες αναρτήσεις μου  έχουν   βοηθήσει έστω και ελάχιστους  ανθρώπους σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής τους. 

Μου  φαίνεται περίεργο για τον εαυτό μου να έχω την ιδιότητα του "μπλόγγερ"...

Από την άλλη όμως χαίρομαι όταν ακούω σχόλια σε προσωπικό επίπεδο για αυτά που γράφω...βέβαια έχουν υπάρξει και περιπτώσεις (μια-δυο) που κάποιοι  θεώρησαν υποχρέωσή μου να γράφω  και να παρουσιάζω  με συγκεκριμένο τρόπο τα κείμενά μου...

Λυπάμαι, δεν υπάρχει πρόθεση να στενοχωρήσω κανέναν, αλλά θα εξακολουθώ  να γράφω και να παρουσιάζω τις αναρτήσεις  μου με τον τρόπο που εγώ θέλω.

Μιλώντας τώρα για αναρτήσεις και παρακολουθήσεις, έχω παρατηρήσει και κάτι άκρως ενδιαφέρον...

Οι λειτουργίες του blog  δίνουν τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο, να βλέπουμε κάποια στατιστικά στοιχεία  όπως φαίνεται και στον αναρτημένο πίνακα πιο πάνω...

Παρατήρησα λοιπόν, ότι ακριβώς μετά την ανάρτηση ενός θέματος (ελάχιστα λεπτά μετά) είχα πάντα αναγνώστες από ...Αμερική.
Αρχικά ήταν 4-5 κλικ, τώρα τελευταία είναι μονάχα δυο.


Ότι ώρα της ημέρας και να γινόταν η ανάρτηση.

Στην αρχή πίστευα ότι ήταν παιδιά φίλων που πρόσφατα έχουν μετοικίσει στο εξωτερικό μετά την κρίση και παρακολουθούν πολύ εντατικά τα νέα από την πατρίδα...ακόμα και τα μελισσοκομικά!

Μετά σκέφτηκα ότι δεν γίνεται να είναι όλη την ώρα on line και να διαβάζουν κάθε ανάρτηση ακριβώς την ώρα που δημοσιεύεται...

Άρχισα λοιπόν να παρακολουθώ  συστηματικά τις επισκέψεις  του blog λίγα λεπτά μετά την δημοσίευση του κάθε θέματος.

Σταδιακά τα 4-5 κλίκ από Αμερική, μετά  έγιναν ...μόνο δυο.



Τελικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι κάποιο "αόρατο" ηλεκτρονικό μάτι καταγράφει αυτόματα ότι δημοσιεύεται στο διαδίκτυο και ανάλογα με το "ενδιαφέρον" που έχει για αυτούς που καταγράφουν ...πράττουν και τα ανάλογα...

Ίσως επειδή γράφω για μέλισσες, λουλουδάκια και άλλα "χαζά" πράγματα που δεν είναι σημαντικά για αυτούς, οι 4-5 άμεσες επισκέψεις μετά τη δημοσίευση έγιναν σταδιακά ...δυο. 
Αν δω να γίνονται πάλι 4-5 , μετά τη δημοσίευση αυτού του κειμένου...μάλλον έχω δίκιο για την παρατήρησή μου...

"Παιδιά" της Αμερικής δεν υπάρχει πρόβλημα, μην φοβάστε, κυρίως για μέλισσες γράφω και εύχομαι να έχω την έμπνευση και το χρόνο να το κάνω για καιρό ακόμα.

Ευχαριστώ πολύ  όλους όσους με τιμάτε ως αναγνώστες αυτού του blog ένα χρόνο τώρα και μου δίνετε ένα ...κίνητρο επιπλέον για να συνεχίσω να γράφω.

Τώρα τι θα συνεχίσω να γράφω ?

Θα δούμε ...στο δεύτερο χρόνο!!

Να είστε όλοι και όλες καλά. 

Ευχαριστώ.







4 σχόλια:

  1. Οι αναρτήσεις που κάνεις έχουν μελισσοκομικό και φωτογραφικό ενδιαφέρον, ενώ δεν διστάζεις να μοιραστείς μυστικά. Για τους παραπάνω λόγους μου αρέσει πολύ η δουλειά σου και σε παρακολουθώ.

    Καλή δύναμη και συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, με τιμά η άποψη σου.
      Είμαι σχετικά πρόσφατη στο χώρο της μελισσοκομίας και δεν πιστεύω όμως να γνωρίζω κάποια "μυστικά"περισσότερο από τους άλλους μελισσοκόμους...απλά καταγράφω ότι κάνω στα δικά μου μελίσσια.
      Αυτό μόνο.
      Όσο έχω χρόνο...και αντοχές, πιστεύω ότι θα συνεχίσω να γράφω σε αυτό το blog.
      Παρακολουθώ και εγώ το δικό σου blog, είναι πολύ όμορφο με ωραίες εικόνες και εύστροφο λόγο...
      Καλή συνέχεια επίσης.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Μαρια και καλο μηνα...ευχομαι ότι καλυτερο για την σελιδα σου και φυσικα για τα μελισσακια σου....καλη συνεχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταποδίδω τις ευχές.
      Καλό μήνα να έχουμε και εμείς και τα μελίσσια μας και ελπίζω η αργοπορημένη Άνοιξη να μας βγει σε καλό, μιας και έχει βρέξει τόσο μεγάλο διάστημα είναι όλα καταπράσινα...εύχομαι όλα αυτά τα λουλούδια να δώσουν πολύ μέλι φέτος σε όλους!!

      Διαγραφή