Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Νέες παραλαβές μελισσοκομικού εξοπλισμού...

Πρόσφατα με το κούριερ ήρθαν καινούργια πραγματάκια για να βελτιώσουν τον μελισσοκομικό μας εξοπλισμό.Οσονούπω αρχίζει η εποχή για βασιλοτροφία, αν ο καιρός μας κάνει βέβαια τη χάρη να μας αφήσει να το κάνουμε επιτέλους...
Η χρονιά φέτος για τις βασίλισσες θα είναι...στα μπλε!!

Οπότε ένας ειδικός μπλε μαρκαδόρος για σημάδεμα είναι αναγκαίος για τις βασίλισσες που θα γεννηθούν φέτος.

Επίσης, ένα νέο πρακτικό εργαλείο για εμβολιασμό ήταν απαραίτητο.

Το παλιό που έχω, δεν έκανε και τόσο καλά τη δουλειά του στην περσινή προσπάθεια εμβολιασμού για νέες βασίλισσες.

Διάλεξα ένα inox, με ενσωματωμένο μεγεθυντικό φακό για ακόμα πιο εύκολο εμβολιασμό...τα ματάκια αρχίζουν να έχουν κάποια θεματάκια με την εστίαση, οπότε αυτό ελπίζω να κάνει την υπόθεση πιο απλή.
Και έχει δυο μύτες για διαφορετική χρήση, εμβολιασμού και παραγωγή βασιλικού πολτού (για να αφαιρέσουμε το σκουληκάκι )
 ο φακός μπορεί να προσαρμοστεί και στις δυο μύτες.Η παραγγελία είχε και σήτα για πρόπολη...Είναι εύκαμπτη και από υλικό που είναι κατάλληλο για τρόφιμα, σχετικά είναι οικονομική, αφού στο τρέχον μέτρο μπορούμε να καλύψουμε 4 κυψέλες.

Περισσότερες  λεπτομέρειες εδώ

Με ένα ψαλίδι ή κοπίδι, κόβεται εύκολα και καλύπτει όμορφα την κυψέλη μας προκειμένου να μαζέψουμε καθαρή πρόπολη με ασφάλεια.Επειδή όμως κάνει ακόμα κρύο, είπα να βάλω και ένα ρουχαλάκι από πάνω για να μην ξεπαγιάσουν μέχρι να κλείσουν τις τρύπες με πρόπολη.
Ένα παλιό τζιν που είχα κόψει σε κομμάτια, ήταν ότι πρέπει για αυτή τη δουλειά...
Το τελευταίο "καλούδι" που ήταν μέσα στο πακέτο που παρέλαβα ήταν ένα ...ολόφρεσκο inox καπνιστήρι.
Είναι το τρίτο  στη σειρά κατοχής που έχω, αλλά κανονικά είναι το .... δυο και μισή.

Το πρώτο ...το πάτησα κατά λάθος με το αγροτικό και επιβίωσε μόνο το μισό, κράτησα λοιπόν το φυσερό και αγόρασα  νέο μπροστινό τμήμα.

Άρα εκείνο ήταν το ...ενάμιση και αυτό είναι  το ...δυόμιση...όοοχι τυπικά το τρίτο.

Τα προηγούμενα ήταν απλά γαλβανιζέ και επειδή δεν τα άφηνα συχνά ανοικτά να στεγνώσουν από τους υδρατμούς μετά το σβήσιμο, έχουν σαπίσει στο σημείο που κλείνει το καπάκι τους...

Οπότε το νέο είναι ωραίο, αλλά επειδή είναι και  inox ελπίζω να αντέξει περισσότερο...
φυσικά έχει και εσωτερική σητούλα...άντε καλορίζικο και το πρώτο άναμμα!!Να το προσέχω όμως μην το κάνω και αυτό κατά λάθος ...χαλκομανία καμιά μέρα με το αυτοκίνητο.

Το προηγούμενο που πάτησα δεν με πείραξε και τόσο γιατί είχε ήδη παλιώσει τότε, αυτό είναι όμορφο και γυαλιστερό (ακόμα), κρίμα θα ήταν !!!

Υ.Γ
Ξαναδιαβάζοντας το κείμενο για να κάνω την τελική ανάρτησή στο blog, συνειδητοποίησα ότι περιέγραφα τα "καλούδια" του πακέτου που παρέλαβα, όπως τα πιτσιρίκια όταν παίρνουν το πασχαλιάτικο  δώρο από την ...νονά τους...

"Αθεράπευτη" περίπτωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου