Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μαριναρισμένο φιλέτο τόνου...μια γρήγορη υπέροχη γεύση

Για να κάνω μια μικρή...ανάπαυλα από τα μελισσοκομικά, σήμερα έχει συνταγή φαγητού, ψητό μαριναρισμένο φιλέτο τόνου.

Προσπαθούμε να βρούμε καλό ψάρι, όσο γίνεται πιο φρέσκο, εδώ δεν γίνεται πιο φρέσκο, μόλις βγήκε από τη βάρκα, ήρθε...σπίτι.

Το κόβουμε σε φέτες 1,5- 2 cm και το βάζουμε να μαριναριστεί μερικές ώρες στο ακόλουθο μείγμα :


Ελαιόλαδο, τομάτα, φρέσκια ρίγανη, δεντρολίβανο, σκόρδο, λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, αν θέλουμε και ξύσμα λεμονιού και τζίντζερ.



Βάζουμε μέσα τις φέτες ψαριού και τους κάνουμε ελαφρό...μασάζ κατά διαστήματα, ενώ φυλάσσουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να το ετοιμάσουμε για ψήσιμο.



Αλείφουμε ένα σχαροτήγανο   με ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Ψήνουμε την μια πλευρά για μερικά λεπτά χαμηλώνοντας παράλληλα την ένταση της φωτιάς,




 μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει εύκολα το ψάρι από το σκεύος και συνεχίζουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά του.Δεν θέλει υπερβολικό ψήσιμο, πρέπει να μείνει ζουμερό.



Έτοιμο !

Ένα λεμονόλαδο με λίγη ρίγανη και αμέσως για...κατανάλωση μαζί με μια ωραία σαλάτα. Αρκεί.




Η γεύση του έχει πάρει όλα τα αρώματα από τα βότανα της μαρινάδας και   είναι απλά ...θεική.

Καλή όρεξη.

Αν δεν βρήτε τόνο, μπορείτε να το κάνετε και με οποιοδήποτε άλλο ψάρι μπορεί να κοπεί σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου