Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Σταθεροποίηση πλαισίων με βίδες κατά τη μεταφορά παραφυάδων

Πολλές φορές χρειάζεται να μεταφέρουμε μια παραφυάδα με λίγα πλαίσια, η οποία όμως είναι μέσα σε μια κανονική κυψέλη.
Τότε προκύπτει το πρόβλημα με τα πλαίσια που...πάνε πέρα δώθε επειδή δεν καλύπτουν το σύνολο της χωρητικότητας της δεκάρας κυψέλης και κινδυνεύουμε να τα βρούμε όλα ...σούπα όταν φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό. 



Μια λύση είναι να καρφώσουμε  δυο  καρφιά  στο σώμα της κυψέλης στο σημείο που βρίσκεται το τελευταίο πλαίσιο της παραφυάδας...

Το μόνο πρόβλημα είναι οι κραδασμοί που δημιουργούνται  στην κυψέλη από τις ...σφυριές, την ώρα που προσπαθούμε να καρφώσουμε τις πρόκες στο ξύλο και ότι αναστάτωση σημαίνει αυτό για τις μέλισσες...


Διάβασα επίσης, για την πατέντα σταθεροποίησης  του πλαισίου με πλαστικές σφήνες όπως αυτές που βάζουν οι τεχνίτες όταν τοποθετούν τα πλακάκια και μου φάνηκε καλή ιδέα.

Δεν κατάφερα όμως να  τις βρω κάπου...η αναζήτησή μου αρκέστηκε μόνο στην εύρεση ..σταυρών για τους αρμούς των πλακιδίων, έτσι εγκατέλειψα την ιδέα.

Μετά σκέφτηκα να αλλάξω τις πρόκες με ...βίδες για να γλιτώσω το σφυρί και την αναστάτωση στην κυψέλη.



Πράγματι με ένα σταυροκατσάβιδο  μπορούμε πολύ εύκολα να βάλουμε μια βίδα στο ξύλο και το κυριότερο...χωρίς κραδασμούς.



Επίσης , με το κατσαβίδι μπορούμε πάλι πολύ εύκολα να την αφαιρέσουμε  χωρίς κραδασμούς και αν θέλουμε, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ...πάλι την επόμενη φορά αφού δεν σκεβρώνει όπως η πρόκα.   

2 σχόλια:

  1. Ένας απλός και εύκολος τρόπος είναι να βάλεις ξύσματα κεριού και πρόπολης που βα βρεις στην ίδια την κυψέλη,στο τελευταίο πλαίσιο,εκεί ακριβώς που βάζεις τις βίδες.Δεν είναι το ίδιο ασφαλής,αλλά σε περίπτωση ανάγκης την κάνει την δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σκέψη σε περίπτωση ανάγκης, αν δεν έχω κάτι άλλο για μεγαλύτερη σταθερότητα μαζί μου.Ευχαριστώ.

      Διαγραφή