Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Σύλληψη αφεσμού με την...όπισθεν!

Αρχές Απριλίου είχα τη χαρά να πιάσω τρεις  αφεσμούς σε τρεις ημέρες!
Οι πρώτοι δυο μάλιστα " κάθισαν "σε απόσταση 30 μέτρων ο ένας από τον άλλο με διαφορά μιας ημέρας.

 Σε προηγούμενη ανάρτηση είχε παρουσιαστεί πως πιάστηκε ο πρώτος.

http://olameliladistimani.blogspot.gr/2014/04/blog-post_14.html

Σήμερα θα δούμε το ιστορικό και για τους άλλους δύο.

Την επόμενη ημέρα , από τότε που  είχα πιάσει τον πρώτο αφεσμό ψηλά πάνω σε ένα πεύκο, με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν ότι 30 μέτρα πιο πέρα σε μια μουριά είχε έρθει και δεύτερο σμήνος!Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα...
όμως πράγματι είχε έρθει και δεύτερο , το οποίο όμως πιάστηκε πολύ εύκολα με την ...όπισθεν!
Δεν είχα σκάλα μαζί μου , αλλά ήταν εφικτό να προσεγγίσω  το αγροτικό με την όπισθεν μέχρι την ρίζα της μουριάς και να χρησιμοποιήσω   την καρότσα για "πάτημα".Αγκαλιά την κυψέλη, μέσα το σμήνος , όλα μια χαρά.Θεατές τριγύρω , δεν είναι βόας δεν είναι κροταλίας κυρίες και κύριοι, όλοι θα πάρετε!

Την επόμενη μέρα από τη σύλληψη του αφεσμού στην μουριά, πάνω που έλεγα αν έγινε μια, αν έγινε δύο, λες να γίνει και τρίτη ?
Έγινε!
Το απόγευμα κτυπάει το τηλέφωνο και μου λένε

- μπορείς να έρθεις γιατί το ένα μελίσσι από τα δύο που έχω πέταξε και έχει " κάτσει " πάνω σε μια ελιά!

Βεβαίως!

Εδώ οι καλοί κυνηγοί αφεσμών!Λίγο με τη βούρτσα λίγο με καπνό , μέσα και αυτό!μια σκάλα πάντα βοηθάει...εδώ μανιάτικη σταθερή σκάλα με τριπλή στήριξη.

και ότι έμεινε το μαζεύουμε με ένα χτισμένο πλαίσιο...Μου αρέσει να καταγράφεται  με φωτογραφίες (όποτε είναι δυνατόν) η διαδικασία που πιάνεται ο κάθε αφεσμός και όσο πιο δύσκολο είναι να  καταφέρω να τον πιάσω, τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται!
Να δούμε αν έχουμε τελειώσει πια για φέτος ή θα έχουμε και τίποτα άλλο στον ορίζοντα... να πετάει και να προσγειώνεται 
όπου θέλει αυτό!

2 σχόλια:

 1. Χαιρετισμούς από την Εύβοια, νομίζω ότι είναι ποιο σωστό να βάζεις το χτισμένο πλαίσιο (μαύρο στη φώτο) στη θέση δύο και όχι στη θέση ένα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ολόσωστο είναι ! Ένα μαύρο πλαίσιο όμως είχα μονάκριβο στην αποθήκη εκείνη την εποχή και πήρα και μερικά άχτιστα μαζί, στο τέλος αφαίρεσα και κάποια από αυτά γιατί δεν τα πατούσαν όλα οι μέλισσες.Δεν μπορώ ακόμα να εκτιμήσω ακριβώς το μέγεθος ενός αφεσμού με το μάτι.Η φωτογραφία βγήκε πριν την ...τελική τακτοποίηση των πλαισίων.Νομίζω ότι τελικά το έβαλα κάπου στη μέση....Θα ήταν πιο σωστό να είναι δεύτερο ? Το έβαλα με το σκεπτικό να το γεννήσει στο κέντρο και να χτίζουν σιγά σιγά , αριστερά δεξιά...
   Ευχαριστώ για την συμβουλή και πολλούς χαιρετισμούς από Μάνη !

   Διαγραφή