Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Αποθήκευση άδειων πλαισίων

Υπάρχουν κάποια μικρά πραγματάκια που αν δεν στα δείξει κάποιος, δεν πρόκειται να σου έρθει η έμπνευση να το κάνεις μόνος σου.
 Εκτός πια και αν είσαι ...ειδική περίπτωση ευφυίας!
Ένα από αυτά, είναι ο τρόπος που αποθηκεύουμε εύκολα τα  άδεια πλαίσια χωρίς να σκεβρώσουν, εκτός πατωμάτων.Μου το έδειξαν και το μεταφέρω, για όποιον δεν έτυχε μέχρι τώρα να το γνωρίζει.


Στην αρχή της μελισσοκομικής καριέρας πιο πολύ, αλλά και μετά, περισσεύουν άδεια πλαίσια εκτός των πατωμάτων που έχουμε στην αποθήκη μας και τα βάζουμε ...χύμα όπου βρούμε.

Αν κρατήσουμε ένα κάθετα, μπορούμε να "περάσουμε" διαγώνια μέσα του τα επόμενα πλαίσια και να φτιάξουμε κάτι σαν "καλαθάκι " με χειρολαβή που θα αποτελείται από 8 πλαίσια το οποίο  θα είναι εύκολο μετά να το μεταφέρουμε και να το αποθηκεύσουμε.


Βάζουμε τα πλαίσια διαγώνια και εναλλάξ την πάνω επιφάνεια τους με την κάτω... για να μπορούν να "θηλυκώσουν" καλύτερα μεταξύ τους ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο οι πλευρές τους, δηλαδή στενή πλευρά και από πάνω της, φαρδιά πλευρά πλαισίου.

Αν κάποιος γνωρίζει ήδη τον τρόπο, αυτό είναι ένα...φλύαρο άρθρο, αλλά για κάποιον που δεν τον ξέρει, εύχομαι να είναι η πληροφορία αυτή, η αρχή για μια τακτοποιημένη αποθήκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου