Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Αποξήρανση φρέσκιας ρίγανης

Είναι πολύ εύκολο  να έχουμε ωραία ρίγανη όλο το χρόνο στο σπίτι.

Ακόμα και αν δεν έχουμε κήπο να φυτέψουμε ρίζες ρίγανης, μπορούμε να την καλλιεργήσουμε πολύ εύκολα σε μεγάλες γλάστρες στη βεράντα μας.




Βάζοντας μερικά κλαδάκια  φρέσκια ρίγανη 
σε οποιοδήποτε φαγητό μας, απλά το ...απογειώνουμε!Καμιά σχέση με ότι γεύση έχουμε συνηθίσει από την απλή αγοραστή αποξηραμένη ρίγανη.

Αλλά και την δική μας όταν την αποξηράνουμε μόνοι μας, πάλι δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτή του εμπορίου!

Μόλις αρχίσει να βγάζει ανθάκια την κόβουμε χαμηλά στη βάση της ρίζας και κάνουμε τα κλαδιά μάτσο. Τα κρεμάμε σε σκιερό μέρος μέχρι να αποξηρανθούν. 

Όταν χρειαζόμαστε ρίγανη τρίβουμε μικρές ποσότητες κάθε φορά για να έχουμε όλο το άρωμα και τη γεύση της ρίγανης ατόφιο.
Στο βουνό βρίσκουμε εξαίρετη ρίγανη, αλλά νομίζω ότι δεν επιτρέπεται πλέον να μαζεύεται άγρια ρίγανη ή ισχύουν αυστηρότεροι νόμοι (δεν το γνωρίζω ακριβώς) γιατί κάποιοι ασυνείδητοι ξερίζωναν ολοκληρωτικά τα φυτά. 

Ας βάλουμε τη ρίγανη για το σπίτι στη  γλάστρα λοιπόν και ας μείνει του βουνού για τις ....μέλισσες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου