Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Ρεβύθια με λεμόνι

Τα ρεβύθια έχουν μια πιο δροσερή και αρωματική γεύση σε αυτή τη συνταγή, τρώγονται ευχάριστα και το χειμώνα και το καλοκαίρι.

Μπορούν να είναι το κυρίως πιάτο, αλλά κάλλιστα μπορούν να γίνουν και το συνοδευτικό για ένα ψητό φιλέτο... 



Αρχικά, θα πρέπει να θυμηθούμε από το βράδυ πριν πάμε για ύπνο, να βάλουμε τα ρεβύθια να μαλακώσουν μέσα σε νερό...διαφορετικά είναι κομματάκι δύσκολο να βράσουν τα ρεβυθάκια μας την επόμενη ημέρα.




Αδειάζουμε το νερό που μούλιασαν όλη τη νύκτα και προσθέτουμε νέο, όχι υπερβολικό, αν χρειαστεί θα συμπληρώσουμε αργότερα.

Παίρνουμε μια τρυπητή κουτάλα και όταν αρχίσουν τα ρεβύθια μας να βράζουν και να βγάζουν... αφρούς, απλά και απαλά ...τους αφαιρούμε.





Ψιλοκόβουμε ξερό κρεμμύδι (αρκετό, θα δέσει καλύτερα η σάλτσα στο τέλος), φρέσκο κρεμμυδάκι και σκόρδο.
Επίσης 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο και δαφνόφυλλο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας που βράζει σε μέτρια φωτιά...


Ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο, θα προσθέσουμε το υπόλοιπο λίγο πριν τελειώσουμε το φαγητό μας για να κρατήσει αναλλοίωτα τα αρώματα και τη γεύση του.




Όταν μαλακώσουν τα ρεβύθια μας και έχει μείνει σχετικά ελάχιστο νερό στο φαγητό μας...ρίχνουμε και αλατάκι.
Θαλασσινό κατά προτίμηση, και φυσικά πιπέρι, όσο πικάντικο μας αρέσει...



Λίγο πριν εξατμιστούν όλα τα υγρά από το φαγητό μας και μείνει μόνο με το λάδι του, ανακατεύουμε σε ένα πιάτο λίγο  ξύσμα από ένα λεμόνι, χυμό από 1-2 λεμόνια και λίγο νισεστέ για να δέσει καλύτερα η σάλτσα μας...



Τα προσθέτουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για ένα ακόμα λεπτό.

Έτοιμο για σερβίρισμα!! 



Μπορούμε να διακοσμήσουμε το πιάτο μας με λίγο δεντρολίβανο...





και να τρίψουμε από πάνω έξτρα χοντροκομμένο πιπέρι ή να προσθέσουμε επιπλέον λεμόνι... 


Συνδυάζεται πολύ ωραία με τυράκι φέτα, ελιές ή σαγανάκι.
 Μιαμ, καλή όρεξη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου