Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ Προβλήματα Αιτίες & Λύσεις - Ανδρέα Θ. Θρασυβούλου

Το βιβλίο "Πρακτική Μελισσοκομία" του καθηγητή (Α.Π.Θ.) Ανδρέα Θρασυβούλου, είναι ίσως το πιο κατάλληλο εγχειρίδιο μελισσοκομίας  για να ξεκινήσει κάποιος  την ενασχόληση του με τις μέλισσες.




Κατανοητό ακόμα και για τον πιο αρχάριο μελισσοκόμο, χωρίς όμως να στερείται εξιδεικευμένων γνώσεων καλύπτοντας   όλο το φάσμα των αναγκών για αξιόπιστες πληροφορίες που έχει ένα μελισσοκόμος...

Το πλήθος των   θεμάτων που καλύπτει είναι μεγάλο, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε  από τα περιεχόμενα.









Επίσης υπάρχουν αναλυτικά σχέδια ,διαγράμματα και φωτογραφίες που συνοδεύουν τα κείμενα ώστε να κάνουν πιο κατανοητά τα διάφορα θέματα...












Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τμήματα του βιβλίου είναι το τέλος κάθε θεματικής ενότητας όπου ο καθηγητής Θρασυβούλου δίνει λύσεις σε διάφορα προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσει ο μέσος μελισσοκόμος.

Θέτει ο πρόβλημα, δηλώνει τις πιθανές αιτίες που μπορεί να δημιούργησαν το πρόβλημα και προτείνει πιθανές λύσεις ανάλογα με την αιτία του προβλήματος





Ο κ. Θρασυβούλου είναι ένας λαμπρός επιστήμονας και άριστος γνώστης της μελισσοκομίας με σοβαρές σπουδές και έρευνες στο ενεργητικό του.


Μέσα στις 250 περίπου σελίδες του βιβλίου ο νέος μελισσοκόμος έχει να μάθει πολλά χρήσιμα πράγματα, αλλά και ο πιο έμπειρος θα βρει επίσης αρκετές χρήσιμες πληροφορίες που πιθανώς να του διαφεύγουν.

Ο σωστός μελισσοκόμος, ποτέ δεν μπορεί να πει ότι "τελείωσε" με το διάβασμα, ότι τα έμαθε όλα...πάντα θα υπάρχει και κάτι που του διαφεύγει, γιαυτό όσο ο χρόνος  το επιτρέπει, είναι η καταλληλότερη εποχή για μελισσοκομικό διάβασμα.

Σε λίγο καιρό μόλις η Άνοιξη προχωρήσει, οι περισσότεροι  μελισσοκόμοι θα λένε...τρεχάτε ποδαράκια μου!

Οπότε διαβάστε όσο υπάρχει ακόμα καιρός... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου