Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Εμβολιασμός βασιλικού κελιού

Πριν από 10 ημέρες έπιασα έναν αφεσμό πάνω σε ένα πεύκο.Τοποθετήθηκε σε μια κυψέλη και μετά από αρκετές ημέρες πήγα να δω αν είχε βασίλισσα ψάχνοντας για γόνο.

Δεν βρήκα κάτι, αλλά ούτε και βασίλισσα να κόβει βόλτες μπόρεσα να δω!

Μπορεί να είχε μέσα βασίλισσα και δεν γεννούσε ακόμα, ή μπορεί απλά εγώ  να μην μπορούσα να  την βρω, μπορεί και να μην είχε καθόλου, έτσι σκέφτηκα να βάλω ένα σφραγισμένο βασιλικό κελί μέσα  για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για κάθε ενδεχόμενο.

Είχα φτιάξει βασιλικά κελιά για να κόψω παραφυάδες, οπότε πήρα ένα από αυτά και έκανα εμβολιασμό πάνω σε ένα πλαίσιο.

Αρχικά έκοψα με ένα κοπίδι με προσοχή το κελί από την κερήθρα που ήταν φτιαγμένο.
Με προσοχή να μην τραυματίσω την βασίλισσα που ήταν μέσα και με αρκετό περιθώριο γύρο-γύρο για να μπορώ να το καρφώσω πάνω στο καινούργιο πλαίσιο.
Χάλασα λίγο την κερήθρα ώστε να γίνει μια μικρή λακουβίτσα για να έχει χώρο να "φωλιάσει"το κελί χωρίς να εξέχει και να βρίσκει στο διπλανό πλαίσιο.




Με μια οδοντογλυφίδα σταθεροποίησα   το κελί κάθετα με την κορφή του προς τα κάτω και καρφώνοντας το σε σημείο ψηλά που δεν ήταν η βασίλισσα,
γιατί απλά θα την έκανα ...σουβλάκι και αντίο καινούργια βασίλισσα!

Υπολογίζοντας την ημέρα που θα γεννιόταν πήγα να δω την τύχη του εμβολιασμού μου.

Επειδή δεν ήξερα αν έχω βασίλισσα μέσα στην κυψέλη, αφού δεν είχα δει καθόλου γόνο έβαλα το κελί με το σκεπτικό ότι αν είχε βασίλισσα, θα το κατέστρεφε και κάποια στιγμή θα άρχιζε να γεννάει και αν δεν είχε, θα γεννιόταν κανονικά αυτή από το κελί, θα έβγαινε για γονιμοποίηση και θα συνέχιζε μετά ομαλά την πορεία της με το νέο της βασίλειο. 

Έτσι και έκανα, βρίσκοντας  ανοιγμένο το καπάκι του κελιού με τρόπο πού έδειχνε ότι είχε γεννηθεί κανονικά, δηλαδή κομμένο στρογγυλά και ομοιόμορφα στην κορυφή και όχι φαγωμένο από το πλάι, ήξερα ότι τουλάχιστον είχα μια φρεσκογεννημένη  βασίλισσα.




Τώρα απλά περιμένω να περάσει ο καιρός σε 15 ημέρες περίπου, για να ελέγξω πάλι για  γέννα και μια νέα αποικία θα έχει δημιουργηθεί!        

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ !
      Προσπαθώ να περιγράφω με πολύ προσοχή όποια τεχνική κάνω, ελπίζοντας να είναι χρήσιμη σε όποιον τι χρειάζεται και εύχομαι να μην μεταδώσω ...από άγνοια κάτι λάθος...

      Διαγραφή