Είναι μια απλή συνταγή, αλλά γευστικά είναι...θεϊκή, είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό!!
Αν έχετε πατατούλες και μελιτζάνες από κήπο, σαφώς και είναι καλύτερα, αλλιώς προσπαθήστε να βρείτε ότι πιο φρέσκο μπορείτε από το μανάβη μας ή τη λαϊκή.
Υλικά:
Πατάτες
Μελιτζάνες (φλάσκες)
Ντομάτες ώριμες
Σκόρδο
Τυρί φέτα
Δεντρολίβανο, δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ξεκινάμε κόβοντας τις μελιτζάνες σε φέτες και βάζοντάς τες για κάμποση ώρα μέσα σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες επίσης σε φέτες και τηγανίζουμε με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Μην φοβηθείτε τις μελιτζάνες, είναι σημαντικό να τηγανιστούν καλά, οι πατάτες όχι και τόσο...
Μετά, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και πολτοποιημένο σκόρδο, αφήνουμε λίγο χρόνο στη φωτιά για να αρωματιστεί το λάδι.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες ή και ντοματίνια, ότι έχουμε, μαζί με λίγα δαφνόφυλλα και δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει έως ότου γίνει μια...σχεδόν πηχτή σάλτσα και την αδειάζουμε πάνω στις τηγανιτές μελιτζάνες και πατάτες.
Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φέτα.
Έτοιμο για το φούρνο.
Ψήνουμε στο γκριλ ώσπου να ροδίσει λίγο το τυρί και να μείνει η σάλτσα μας χωρίς υγρά, μόνο με το λάδι.
Είναι η απόλυτα αγαπημένη μου συνταγή για το καλοκαίρι, δεν θέλει κανένα επιπλέον υλικό, κανένα λιγότερο.Παλιότερα έβαζα και κρεμμύδι στη σάλτσα, τελικά όμως διαπίστωσα ότι μόνο με το σκόρδο, είναι πολύ καλύτερη.
Επίσης το δεντρολίβανο και το δαφνόφυλλο δίνουν τη χαρακτηριστική γεύση σε αυτό το φαγητό.
Η απλότητα του είναι που το κάνει μοναδικό.
Δοκιμάστε το ...και θα με θυμηθείτε.
Αν έχετε πατατούλες και μελιτζάνες από κήπο, σαφώς και είναι καλύτερα, αλλιώς προσπαθήστε να βρείτε ότι πιο φρέσκο μπορείτε από το μανάβη μας ή τη λαϊκή.
Υλικά:
Πατάτες
Μελιτζάνες (φλάσκες)
Ντομάτες ώριμες
Σκόρδο
Τυρί φέτα
Δεντρολίβανο, δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ξεκινάμε κόβοντας τις μελιτζάνες σε φέτες και βάζοντάς τες για κάμποση ώρα μέσα σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες επίσης σε φέτες και τηγανίζουμε με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Μην φοβηθείτε τις μελιτζάνες, είναι σημαντικό να τηγανιστούν καλά, οι πατάτες όχι και τόσο...
Μετά, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και πολτοποιημένο σκόρδο, αφήνουμε λίγο χρόνο στη φωτιά για να αρωματιστεί το λάδι.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες ή και ντοματίνια, ότι έχουμε, μαζί με λίγα δαφνόφυλλα και δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φέτα.
Έτοιμο για το φούρνο.
Ψήνουμε στο γκριλ ώσπου να ροδίσει λίγο το τυρί και να μείνει η σάλτσα μας χωρίς υγρά, μόνο με το λάδι.
Είναι η απόλυτα αγαπημένη μου συνταγή για το καλοκαίρι, δεν θέλει κανένα επιπλέον υλικό, κανένα λιγότερο.Παλιότερα έβαζα και κρεμμύδι στη σάλτσα, τελικά όμως διαπίστωσα ότι μόνο με το σκόρδο, είναι πολύ καλύτερη.
Επίσης το δεντρολίβανο και το δαφνόφυλλο δίνουν τη χαρακτηριστική γεύση σε αυτό το φαγητό.
Η απλότητα του είναι που το κάνει μοναδικό.
Δοκιμάστε το ...και θα με θυμηθείτε.
αν θα το δοκιμάσουμε λεει?....αντε βρε Μαρια και μας ανοιξες την ορεξη...α πα πα πα!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμα και οι μελισσοκόμοι έχουν ψυχή...και στομαχάκι!! Οπότε μια νόστιμη συνταγούλα κατά καιρούς καλό είναι να γράφεται, έτσι για αλλαγή.
Διαγραφή