Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Για ένα καφέ στο θέατρο...μαζί με ποδοσφαιρικό θέαμα

Καφές, θέατρο και ποδόσφαιρο ?

Άσχετα όλα αυτά μεταξύ τους θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, αλλά υπάρχει ένα χωριό, η Πλάτσα στη μεσσηνιακή Μάνη, που μπορεί και τα συνδυάζει.

Πριν λίγες ημέρες ήρθε η έμπνευση για ένα απογευματινό καφέ με...θέα.Πρώτη μας επιλογή για τη θέα ήταν το νεόκτιστο θέατρο που βρίσκεται σε απόσταση 5-6 χιλ. από τον Άγιο Νικόλαο, στη θέση Καμπινάρη στο χωριό  Πλάτσα και όπου με ένα γκαζάκι μπορείς να έχεις μια αξέχαστη ...εμπειρία...καφέ.

Στον ίδιο χώρο  βρίσκεται και ο βυζαντινός ναός του Αγ. Νικολάου με μια θαυμάσια τρίκλιτη βασιλική του 10ου-11ου αιώνα.

Επίσης σε παράπλευρο χώρο βρίσκεται και το γήπεδο ποδοσφαίρου της τοπικής ομάδας "Α.Ε ΜΑΝΗΣ"
 Αυτοσχέδιος καφές με θέα ήταν το αρχικό σχέδιο, ο ποδοσφαιρικός αγώνας προέκυψε...γιατί δεν γνωρίζαμε ότι θα είχε αγώνα εκείνη την ώρα στο  γήπεδο.Τα παιδιά πάντως έδειχναν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, αν και όπως μάθαμε τελικά έχασαν με ένα - μηδέν από πέναλτι.

Οι Μανιάτες είναι με τα  μπλε και οι φιλοξενούμενοι με τα μαύρα.
Ωραίο το παιχνίδι, όσο είδαμε, αλλά και το ωραίο φύλλο είχε σημαντική παρουσία...και οι δυο επόπτες ήταν ...γυναίκες!Αρκετές γυναίκες υπήρχαν επίσης  ως θεατές έξω από το γήπεδο και αρκετός κόσμος παρακολουθούσε το θέαμα μέσα από τα αυτοκίνητα του, ή και πάνω σε αυτά...Εύχομαι  να  πάει ακόμα καλύτερα η ομάδα μας, γιατί όπως έμαθα παίζει ήδη στις τρεις πρώτες θέσεις της κατηγορίας της και όλοι ελπίζουν για το καλύτερο.

Η επίσκεψη όμως έγινε για καφέ με θέα, οπότε έπρεπε να προλάβουμε και τον ήλιο...αλλάζοντας παραστάσεις, αλλά σε πολύ κοντινό χώρο στην ίδια τοποθεσία...

Μπρικάκι, γκαζάκι και όλα τα απαιτούμενα σύνεργα σε παράταξη.Στην αναμονή του ψησίματος του καφέ
ήρθε και έκατσε ένας ...σπουργίτης να δει και αυτός τη θέα από ψηλά κάτω προς τη θάλασσα.Δεν είναι μακρυά η απόσταση του θεάτρου από τη θάλασσα, αλλά ούτε είναι  και δίπλα, κάνει δε και ένα οπτικό τρικ, που αν κοιτάξεις από λίγο χαμηλά ...νομίζεις ότι το νερό είναι ακριβώς από κάτω.Επίσης σε κοντινή απόσταση από το θέατρο υπάρχει και ένα άδειο μελισσοκομείο, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.Το θέατρο πάντως είναι επιβλητικό για το μέγεθος της περιοχής και έχει υπέροχη θέα.
Το χωριό  Άγιος Νικόλαος και στο βάθος η Στούπα  όπως φαίνεται από ψηλά  στο χώρο του θεάτρου, λίγο πριν τη δύση του ηλίου και ο ήλιος ακριβώς στη δύση του. Οπότε εκτός περιόδου παραστάσεων είναι ότι πρέπει έστω και για μια βόλτα, αν προβλέψετε και για καφέ, ακόμα καλύτερα, αλλιώς  όλο και κάτι θα βρείτε να πιείτε ή να τσιμπήσετε στη γύρω περιοχή, μπορεί όχι ακριβώς με την ίδια θέα, αλλά το κάθε μέρος έχει και τις δικές του ξεχωριστές ομορφιές...

Πάντως αν έχετε το χρόνο, βγείτε   από το σπίτι, σηκωθείτε από την τηλεόραση, όλο και κάπου κοντά σας θα έχει ένα μέρος, ακόμα και αν ζείτε σε πόλη, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα καφέ από τα χεράκια σας με υπέροχη  θέα ταυτόχρονα...

Δεν χρειάζονται πολλά για να νιώσεις καλά.

Βρείτε κάθε φορά και ένα διαφορετικό μέρος, αν είναι εφικτό, πάρτε μαζί σας καλή παρέα και η επιλογή να το κάνετε πράξη, σίγουρα θα σας αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο.

Η επαφή με τη φύση είναι πάντα ...μοναδική, άσε που βγαίνοντας έξω όλο και κάτι καινούργιο θα δεις...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου