Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Προστασία φωτογραφικής μηχανής από τη πρόπολη με διάφανη μεμβράνη

Πολλές φορές θέλουμε να φωτογραφίσουμε από κοντά τις μέλισσες μας και χρησιμοποιούμε φωτογραφική μηχανή πιάνοντας τη όμως με τα γάντια μας...

Αυτό έχει σαν  αποτέλεσμα όμως  να κολλάει πρόπολη πάνω της και  να παιδευόμαστε μετά να τη καθαρίσουμε με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους και χωρίς να το καταφέρνουμε πάντα με απόλυτη επιτυχία.  

Ένας πρακτικός τρόπος για να μην συμβαίνει αυτό, είναι να την περιτυλίξουμε με διάφανη μεμβράνη κουζίνας.
(εδώ είναι τυλιγμένη μια παλιότερη μηχανή ως δείγμα)

Αν είναι τύπου κόμπακτ η μηχανή μας  είναι πιο εύκολο, αρκεί να αφήσουμε μόνο τη τρύπα του φακού χωρίς τη κάλυψη  της πλαστικής μεμβράνης, ενώ αν είναι με αποσπώμενους φακούς - ζουμ πρέπει να μην  καλύψουμε πλήρως το φακό για να μπορεί να περιστρέφεται...
Προσωπικά  πάντως περιστρέφω το φακό με το χέρι μου τοποθετώντας τον στο   μανίκι  μου κάπου ανάμεσα στον καρπό και στον αγκώνα χωρίς να τον ακουμπήσω με τα γάντια.

Μπορούμε να δούμε μέσα από τη διάφανη μεμβράνη την ψηφιακή  οθόνηκαθώς και να πατήσουμε τα διάφορα πλήκτρα για να φωτογραφίσουμε...Έτσι με αυτό τον τρόπο γλιτώνουμε τη συλλογή της αγαπημένης μας πρόπολης από τη φωτογραφική μας μηχανή όταν ...δεν τη θέλουμε, γιατί όταν το θέλουμε, είναι άλλο πράγμα και βάζουμε....σήτα πρόπολης! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου