Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Γιουβέτσι με...μανιτάρια

Έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε το γιουβέτσι με μοσχαράκι, μπορούμε όμως να φτιάξουμε  ένα πολύ νόστιμο και γρήγορο γιουβετσάκι αντικαθιστώντας το μοσχαράκι με μανιτάρια.

Καλύτερα είναι τα μανιτάρια πλευρώτους, αλλά μπορούμε να βάλουμε  και ότι άλλο τύπο μανιταριών έχουμε.

Γίνεται σχετικά γρήγορα και από νοστιμιά είναι ...άπαιχτο.





 Αρχικά θα κόψουμε τα μανιτάρια μας σε σχετικά μεγαλούτσικα κομμάτια και θα τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή σωτέζα... 





θέλουμε να γίνουν ελαφρώς τραγανά...


τότε προσθέτουμε ψιλοκομμένο ξερό και φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με λίγο επίσης ψιλοκομμένο σκόρδο...


αφού μαραθούν ελαφρώς και αυτά, αν θέλουμε προσθέτουμε κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν, αν θέλουμε το φαγητό μας εντελώς χορτοφαγικό, δεν  βάζουμε.



Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σωταριστούν όλα αυτά μαζί και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί...


αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε κομματάκια από φρέσκια τομάτα μαζί με  λίγο πελτέ ντομάτας συνεχίζοντας το ανακάτεμα...


στο τέλος ρίχνουμε το κριθαράκι, μέτριο κατά προτίμηση.



Σωτάρουμε για ελάχιστο χρόνο και το κριθαράκι, πριν προσθέσουμε το νερό...


Τέλος, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και προσθέτουμε μαϊντανό...


έτοιμο για το φούρνο...


Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι μέχρι να ψηθεί το φαγητό μας σε περίπου 20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα και χοντροκομμένο πιπέρι.


Το σοτάρισμα όλων των υλικών δίνει έξτρα γεύση και κάνει αυτό το γιουβέτσι ελαφρώς "σπυρωτό"...


Όσο χρόνο σοτάρουμε  ένα υλικό, ψιλοκόβουμε το επόμενο που θα προσθέσουμε, έτσι κερδίζουμε χρόνο στο μαγείρεμα.

 Μπορούμε κυριολεκτικά να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο γιουβετσάκι ακόμα και τη τελευταία στιγμή...αν έχουμε ξαφνικές επισκέψεις στο σπίτι.

Καλή όρεξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου