Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Γενέθλια για το blog...απολογισμός και ενδοσκόπηση...

Σαν χθες, πριν τρία χρόνια έγινε η πρώτη ανάρτηση σε αυτό blog, μια παρόρμηση της στιγμής οδήγησε στη δημιουργία του.
 Διάβαζα διάφορες μελισσοκομικές ιστοσελίδες και blog εκείνη την εποχή προκειμένου να μάθω περισσότερα για τις μέλισσες.

Από μια παρόρμηση λοιπόν σκέφτηκα να καταγράφω και εγώ την ενασχόληση μου, κάτι σαν προσωπικό ημερολόγιο, ώστε έτσι να αποτυπώνεται η πρόοδος μου και η εξέλιξή μου σαν "μελισσοκόμος".
Επίσης οι γνώσεις που είχα πάνω στη φωτογραφία με βοήθησαν να κάνω τα κείμενά μου πιο όμορφα και πιο κατανοητά.

Στη πορεία προστέθηκαν και άλλα θέματα στο blog εκτός των μελισσών, παρουσιάζοντας έτσι μια πιο σφαιρική εικόνα των ενδιαφερόντων μου και προσπαθώντας επίσης να καλύψω τις επιθυμίες των αναγνωστών μου που δεν ήταν μελισσοκόμοι...








Οι αναγνώστες  μου στην αρχή ήταν φίλοι και γνωστοί που με ενθάρρυναν με θετικά σχόλια να συνεχίσω να γράφω.

Στη πορεία προστέθηκαν ως αναγνώστες και αρκετοί άγνωστοι σε εμένα άνθρωποι, γεγονός που με τιμά πολύ.

Πρόσφατα οι επισκέψεις στο blog ξεπέρασαν τις 200.000, νούμερο ασύλληπτο να το σκεφτώ πριν τρία χρόνια ότι θα γινόταν πραγματικότητα, την ώρα που έκανα την πρώτη μου ανάρτηση, δεν είχα τέτοιες προσδοκίες...


Δεν έχω το χρόνο ώστε να μπορώ να κάνω πιο συχνές αναρτήσεις, δεν είμαι "επαγγελματίας " μπλόγγερ , είναι μια δημόσια καταγραφή ενός προσωπικού ημερολογίου που αν έχει βοηθήσει και κάποιον άλλο άνθρωπο σε κάτι, έχει  πετύχει το σκοπό της ύπαρξής του.

Επίσης μια διευκρίνιση ενημερωτικά, γράφω πιο πάνω ότι δεν είμαι επαγγελματίας μπλόγγερ, αλλά ανοίγοντας κάποιος το blog βλέπει  "διαφημίσεις", δείγμα των επαγγελματιών του χώρου...

Δεν είναι αντίφαση.

Δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει πληρωμένη διαφήμιση από μεμονωμένη εταιρεία, υπάρχει μόνο ότι η google περνάει αυτόματα μέσα από τη παροχή διαφημίσεων AdSense σύμφωνα με τις αναζητήσεις που κάνει ο κάθε χρήστης στο διαδίκτυο.

Θεώρησα ότι είναι η ελάχιστη "τίμια" ανταμοιβή που μπορώ να έχω για το χρόνο και το κόπο που σπαταλάω πάνω στο πληκτρολόγιο αφού δεν είμαι και η ταχύτερη δακτυλογράφος...

Ενημερωτικά επίσης, έως σήμερα τρία χρόνια ύπαρξης του blog, έχει μαζευτεί προς είσπραξη   από τις διαφημίσεις,  το φανταστικό ποσό των... 45,36 ευρώ !!!
Το οποίο θα μπορέσω να εισπράξω, σύμφωνα με τους κανόνες της google, μόλις ξεπεράσω τα 70 ευρώ...

Οπότε ίσως μετά από 2-3 χρόνια με βλέπω να κάνω το τραπέζι στην παρέα βάζοντας όλα τα κέρδη μου από το blog...για σουβλάκια και μπύρες !!!

Όμως η πραγματική  ανταμοιβή μου και ευχαρίστηση, είναι όταν διαβάζω από άγνωστους ανθρώπους ότι αυτό που δημοσίευσα τους "βοήθησε" σε κάτι ή απλά τους άρεσε...αυτό μου αρκεί.

Υπάρχει μια ακόμα διευκρίνηση, γράφω δημόσια, οπότε λογικό είναι να αναδημοσιεύονται κάποια κείμενα μου, δεν έχω πρόβλημα με αυτό, δεν έχω όμως κάνει  κάποια "συμφωνία" και δεν έχω κανένα όφελος από αυτό, απλά συμβαίνει.

Μερικές φορές μάλιστα, ειδικά όταν τα θέματα αφορούν μελισσοκομικές θεραπείες και παρουσιάζονται μεμονωμένα ή ετεροχρονισμένα ή με διαφορετικούς τίτλους και στο άρθρο αναφέρεται το όνομά μου σαν επιμέλεια κειμένου, αυτά... μόνο μπερδέματα μου δημιουργούν.

Δεν μπορώ να παρακολουθώ πάντα όλα τα σχόλια που με αφορούν, γιατί δεν γίνονται στο δικό μου blog και μερικές φορές παρουσιάζεται μια διαφορετική συνολική εικόνα στην αναδημοσίευση, σε σχέση με την πρωτότυπη ανάρτηση που με αφορά.

Προτιμώ λοιπόν να γράφω λιγότερο, αναρτώ  όταν έχω χρόνο ή κάποιο  θέμα να περιγράψω, μακάρι να καταφέρω στο μέλλον   να έχω πιο πυκνές δημοσιεύσεις και να ανταποδώσω έτσι την υποστήριξη όσων έχουν επιλέξει να με διαβάζουν.

Πριν λίγο καιρό πήρα ένα e-mail από έναν αναγνώστη του blog.

Αναδημοσιεύω ένα τμήμα του.

 "Παρακολουθώ το blog σας εδώ και έναν χρόνο.
Τους τελευταίους 2 - 3 μήνες μειώθηκε η συχνότητα των αναρτήσεων
Πιστεύω ότι αιτία ήταν εκείνη η ανάρτηση για την απώλεια των μελισσιών της φίλης σας που αναδημοσιεύτηκε και έγινε ντόρος στα σχόλια.
Γι΄αυτό πιστεύω ότι γράψατε αυτό το υστερόγραφο που έκανα παράθεση από την τελευταία δημοσίευση σας
Ίσως να καταλάβατε ότι επηρεάζουν πάρα πολύ αυτά που γράφονται σε ένα blog. Είναι πολύ κρίσιμο θέμα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το να γράφει κανείς για τις ασθένειες των μελισσιών.
Το επίπεδο των αναγνωστών του blog που αναδημοσίευσε την συγκεκριμένη ανάρτηση δεν είναι πιστεύω τόσο υψηλό ώστε να καταλάβουν τι θέλατε να γράψετε.
Όμως αφήσατε μερικούς ''μελισσοκόμους'' με αυτά τα σχόλια που έκαναν να σας επηρεάσουν αρνητικά και να μειώσετε τις αναρτήσεις.
Είναι πολύ καλά τα γραπτά σας, μια όαση στην έρημο της Ελληνικής μελισσοκομικής μπλογκόσφαιρας και  βοηθούν πιστεύω πολύ κόσμο. 
Οι φωτογραφίες επίσης πολύ καλές δίνουν πολύ καλό συμπλήρωμα της περιγραφής του γραπτού λόγου.
Γι΄αυτό μην στερείτε από τους αναγνώστες σας τις όμορφες αναρτήσεις σας.
Μην επηρεάζεστε από ''μελισσοκόμους'' που διαβάζουν τα συγκεκριμένα blog με την μεγάλη επισκεψιμότητα."

Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο που έστειλε το e-mail, με τιμά όμως πολύ η άποψη που έχει για εμένα και με ενθαρρύνει να συνεχίσω να γράφω.

Μέσα από αυτό το Blog έχω επικοινωνήσει και μοιραστεί σχόλια και απόψεις με αρκετούς αξιόλογους ανθρώπους που δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά πλέον τους εκτιμώ και τους νοιώθω σαν "δικά" μου άτομα.

Εύχομαι να μπορέσω να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών σας, γιατί δεν έχω τίποτα να σας "διδάξω", απλά εγώ καταγράφω αυτά που κάνω και προσπαθώ να τα εξηγήσω όσο πιο απλά και κατανοητά  γίνεται...

Σας ευχαριστώ για το "ταξίδι" και για ότι έχω μάθει και μοιραστεί ως σήμερα μέσα από αυτή  την επιλογή.

Καλό Πάσχα.






6 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά Μαρία. Το μεγαλύτερο δώρο δεν είναι οι πολλοί αναγνώστες, δεν είναι τα πολλά κλικ. Είναι η αναγνώριση των κόπων να μοιράζεσαι γνώση, πληροφορίες, εμπειρίες... Απλόχερα! Μια αξία ανεκτίμητη όταν σε παροτρύνουν απλά να πράξεις το αυτονόητο, απλά να συνεχίσεις!
    Και του χρόνου!

    Υ.Γ. Μου έχουν λείψει τα άρθρα με τις τηγανιτές πατατούλες στην ύπαιθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα "Κρητικέ"!
      Σίγουρα συμπεριλαμβάνεσαι μεταξύ των αξιόλογων ανθρώπων που αναφέρω στην άνωθεν ανάρτηση, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα σχόλια σου.

      Υ.Γ. Τηγανίζουμε κατά καιρούς πατατούλες στην ύπαιθρο, αλλά είπα να μην το παρακάνω σαν θέμα και το ανεβάζω κάθε φορά που γίνεται, γιατί θα παρεξηγηθώ στο τέλος...θα προσπαθήσω όμως να γράψω κάποιο σχετικό θέμα στο μέλλον ώστε να καλύψω την ανάγκη της έλλειψης!

      Διαγραφή
  2. Τα πιο ωραία κλικ είναι αυτά που κάνει η μηχανή σου όταν φωτογραφίζεις! Αυτά μοιράζεσαι μαζί με τις εμπειρίες σου και τις πατατούλες που λέει ο Γιώργος. Κράτα Μαρία, παλιότερα έγραφαν περισσότεροι μελισσοκόμοι χωρίς καμία εκπαιδευτική έπαρση! Τώρα τα blogs λιγότερα, με ημερήσιες αναρτήσεις πολλές φορές περισσότερες από μεγάλα ειδησεογραφικά sites. Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μανώλη, αργοπορημένη απάντηση λόγω απουσίας για Πάσχα. Ανταποδίδω τις ευχές και ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλια.
      Υ.Γ.
      Βλέπω ότι οι "πατατούλες" αρέσουν σαν ανάρτηση και δεν το πιστεύω, νόμιζα ότι ήταν "άσχετο" σαν θέμα για το blog, αλλά τελικά η ζωή δεν έχει μόνο μέλισσες...μπορεί να περιέχει και πατατούλες!

      Διαγραφή
  3. "Τα πιο ωραία κλικ είναι αυτά που κάνει η μηχανή σου όταν φωτογραφίζεις" έγραψες ρε φίλε!!!Χρόνια Πολλά και στους δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή