Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Θεραπεία με μέλι στο...μάτι μιας γάτας

Το μέλι εκτός από τρόφιμο μπορεί να είναι και φάρμακο...

Πρόσφατα το δοκίμασα στη πράξη με επιτυχία και ο ασθενής ήταν μια ...γάτα.

Πάει λίγος καιρός που μια γατούλα είχε μπλέξει σε ...γατοκαυγάδες και είχε "φάει" μια νυχιά στο μάτι με αποτέλεσμα να μην κλείνει η πληγή της με τίποτα.




'Όσες φορές κατάφερα να την πιάσω προσπάθησα να πλύνω το μάτι της με χαμομήλι για να συνέλθει, αλλά μάταια...

Το μάτι δεν έδειχνε σημάδια βελτίωσης και η κατάσταση έτεινε να γίνεται όλο και χειρότερη.

Δεν μπορούσα να βάλω οποιοδήποτε αντισηπτικό γιατί η πληγή ήταν πάνω στο μάτι και θα υπήρχε πρόβλημα, οπότε σκέφτηκα να βάλω λίγο...μέλι.

Είχα διαβάσει σε διάφορα βιβλία για τις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού στη θεραπεία των πληγών, ακόμα  και για οφθαλμολογικές παθήσεις.

Τι είχα να χάσω ?

Η γάτα πιάστηκε από το...σβέρκο όπως ακινητοποιούνται όλα τα αιλουροειδή και ενώ περίμενα να "απογειωθεί" την ώρα που θα πασάλειβα το μέλι στο μάτι της, αυτή ήταν ήρεμη και περίμενε στωικά να τελειώσω, προφανώς δεν ήταν κάτι επώδυνο για το πληγωμένο μάτι της...

Κατάφερα να την πιάσω και να βάλω μέλι στο μάτι της 3-4 φορές συνολικά.

Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή όμως άρχισε να έχει δείγματα καλυτέρευσης, σύντομα το μάτι της έγινε ολότελα καλά χωρίς κάποιο άλλο πρόβλημα.

Το μόνο που έχει μείνει τώρα πλέον είναι μια ελάχιστη ουλή στη μέση του κάτω βλεφάρου, ίσα-ίσα  για να χαλάει ελαφρά τη καμπυλότητα στο σχήμα του.


Στο μάτι της  γάτας δούλεψε μια χαρά, στα βιβλία λένε ότι κάνει εξίσου καλά και για ανθρώπους, απαραίτητα όμως θα πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας και καθαρότητας, αλλά αν έχετε κάποιο σοβαρό οφθαλμολογικό πρόβλημα κάντε καλύτερα μια επίσκεψη πρώτα από το γιατρό σας, αυτός ξέρει πιο καλά τι πρέπει να κάνει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου