Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Πως μπορούμε να αλευρώσουμε εύκολα τα ψάρια για τηγάνι

Μη μελισσοκομικό το θέμα, αλλά ότι πρακτικό μαθαίνεις, καλό είναι.
Άνθρωποι...φυσιολογικοί δεν είναι και οι μελισσοκόμοι όμως, δεν τρώνε, δεν μαγειρεύουν ? 
Ιδού ο τρόπος για πιο εύκολη ζωή...

Συνήθως γεμίζουμε τον τόπο με αλεύρια όταν πρέπει να τηγανίσουμε ψαράκια...
να λοιπόν ένας πρακτικός τρόπος για να είναι όλα πεντακάθαρα!



Τα ψαράκια της φωτογραφίας είναι ολόφρεσκα, πιασμένα με πετονιά μόλις μια-δυο ώρες πριν ...

Τι καλύτερο λοιπόν από τα τα βάλουμε τάχιστα στο ...τηγάνι.

Βάζουμε σε ένα μπολ που κλείνει με καπάκι, λίγο αλεύρι για όλες της χρήσεις  μαζί με  λίγο καλαμποκάλευρο ή ακόμα και ελάχιστο ψιλό σιμιγδάλι, αν θέλουμε να γίνουν ακόμα πιο τραγανά και προσθέτουμε μέσα τα καθαρισμένα ψαράκια.





Στα ψάρια καλό είναι να τα έχουμε πασπαλίσει με λίγο  θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμένη ρίγανη.
    

Κλείνουμε καλά το καπάκι...




και αναταράσσουμε ρυθμικά με ...στυλ ! 



Εκτός από τα μικρά ψαράκια που φαίνονται πιο πάνω στη φωτό (και τα υπόλοιπα που έγιναν μια υπέροχη κακαβιά) πιάστηκε στην πετονιά και ένα... σαργόπουλο!



Το καλό με το σύστημα - ταπεράκι είναι ότι χρειάζεται ελάχιστο αλεύρι για να αλευρώσουμε, ιδού το αποτέλεσμα, μόνο με το αλεύρι που ήταν μέσα στο μπολ, γρήγορα και καθαρά.



Το τελικό αποτέλεσμα ?



Άψογο!

Καλή μας όρεξη.

Πάρτε  μια  βαρκούλα (ή ακόμα και από την στεριά) και μια πετονιά και ...όλο και κάτι θα πιάσετε.
Η γεύση του εντελώς ολόφρεσκου δεν συγκρίνεται με τίποτα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου