Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Εύκολο γλυκό - τούρτα με μπισκότα και μπανάνα

Εδώ και πολύ καιρό έχω υποσχεθεί στην Δανάη (είναι η πιο μικρή ανιψιά στην οικογένεια ) να γράψω πως γίνεται ένα γλυκό που είχα φτιάξει παλιότερα και το είχαμε ονομάσει με το πρωτότυπο όνομα ...μπανανο - παπαδόπουλο. 



 (Παπαδόπουλο, γιατί γίνεται με μπισκότα Παπαδοπούλου με γέμιση βανίλια.)

(δεν βάζουμε πλέον  τα τύπου OREO ...προτιμάμε τα ελληνικά)

Έφτασε λοιπόν η ώρα να εκπληρώσω την υπόσχεση μου !
Κάλιο αργά, παρά ποτέ.


Αρχικά θα φτιάξουμε μια κρέμα (τύπου γιώτης) με  γεύση σοκολάτα.



Σε μια κατσαρόλα θα βάλουμε 1,5 λίτρο γάλα , 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και 2-3 κουταλιές ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα καλά.

Διαλύουμε 5-6 κ.σ. νισεστέ σε ένα μπολάκι ξεχωριστά με λίγο γάλα και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο ζεστό μείγμα της κατσαρόλας ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι  να δέσει η κρέμα(αν δεν πήξει, βάζουμε λίγο ακόμα νισεστέ ) και την αφήνουμε να κρυώσει.

Κτυπάμε 800 γρ κρέμα γάλακτος με 2-3 κ.σ ζάχαρη να γίνει σφιχτή σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο για να κρατηθεί παγωμένη.

Σε ένα τηγάνι κόβουμε 3-4 μπανάνες σε ροδέλες και προσθέτουμε   επίσης λίγη ζάχαρη, βούτυρο, ελάχιστο νερό, κονιάκ, κανέλα τριμμένη




 και τα ανακατεύουμε ελαφρά για λίγα λεπτά πάνω στη φωτιά.



Κόβουμε τα μπισκότα με το  μαχαίρι σε κομμάτια .



Έτοιμοι να τα κάνουμε όλα αυτά ...μια τούρτα.

Στον πάτο ενός πυρέξ απλώνουμε τα κομμένα  μπισκότα,



 από πάνω βάζουμε την κρέμα σοκολάτα



 και αμέσως μετά τις μπανάνες.



Στο τέλος απλώνουμε την παγωμένη σαντιγί κάνοντας την επιφάνεια του γλυκού μας όσο μπορούμε επίπεδη.



Για ντεκόρ από πάνω, τρίβουμε με τον τρίφτη πάλι  σοκολάτα κουβερτούρα.




Έτοιμο για το ψυγείο.




Μετά από λίγες ώρες μπορούμε να το κόψουμε εύκολα σε κομμάτια και να το σερβίρουμε σαν τούρτα.

Αν το βάλουμε δε σε τσέρκι ζαχαροπλαστικής, μπορεί εύκολα να γίνει ακόμα και τούρτα ...γενεθλίων.

Γίνεται σχετικά εύκολα γιατί δεν έχουμε παντεσπάνι στο γλυκό μας και η γεύση του μπισκότου είναι φυσικά καλύτερη από το απλό παντεσπάνι.

Αν το φτιάξετε, καλή απόλαυση γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου