- Τι κάνουμε όταν έχουμε καλή παρέα και επιθυμούμε να φάμε κάτι τραγανό, εύκολο, γρήγορο και νόστιμο ?
Ξεκινάμε με το ζυμάρι.
Όταν έχουμε σκοπό να φτιάξουμε πίτσα το βράδυ, φροντίζουμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη μας από νωρίς, διαφορετικά μπορούμε να πάρουμε έτοιμη ζύμη του εμπορίου που είναι ειδικά για πίτσες.
Αν την ετοιμάσουμε όμως με τα χεράκια μας, θα είναι πολύ καλύτερη και επιπλέον θα μας κοστίσει ελάχιστα, εξάλλου δεν είναι κάτι δύσκολο.
Καλό για πίτσα είναι το αλεύρι τύπου 00, θα είναι πιο τραγανή, αλλά στην ανάγκη γίνεται και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, επίσης μπορούμε να κάνουμε μίξη διάφορων αλευριών, ακόμα και ολικής, αν μας αρέσει.
Βάζουμε μαγιά (καλύτερη είναι η νωπή μαγιά αρτοποιίας) σύμφωνα με την ποσότητα του αλευριού που έχουμε.
Τη διαλύουμε όμως πρώτα σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με μια πρέζα ζάχαρη.
Ελάχιστο ελαιόλαδο, 1-2 κουταλιές της σούπας και λίγο αλατάκι που προσθέτω πάντα στο τέλος διαλυμένο μέσα σε λίγο νερό.
- Φτιάχνουμε πίτσα !
Πρόσφατα με ρώτησαν αν έχω ανεβάσει κάποια συνταγή στο blog (υπάρχουν μελισσοκόμοι αναγνώστες που διαβάζουν τα μελισσοκομικά θέματα, υπάρχουν όμως και "νορμάλ"...αναγνώστες που τους αρέσουν οι συνταγές που αναρτώ χωρίς να διαβάζουν απαραίτητα τις μελισσοκομικές αναρτήσεις).
Είχα φωτογραφίσει την τελευταία φορά που έφτιαξα πίτσα, όλη τη διαδικασία από την αρχή ως το τέλος και έτσι είχα το απαιτούμενο οπτικό υλικό, ιδού λοιπόν η ευκαιρία να γράψω μια ανάρτηση για το πως φτιάχνεται μια νόστιμη πίτσα και ποιο είναι το μυστικό για να γίνει τραγανή.
Είχα φωτογραφίσει την τελευταία φορά που έφτιαξα πίτσα, όλη τη διαδικασία από την αρχή ως το τέλος και έτσι είχα το απαιτούμενο οπτικό υλικό, ιδού λοιπόν η ευκαιρία να γράψω μια ανάρτηση για το πως φτιάχνεται μια νόστιμη πίτσα και ποιο είναι το μυστικό για να γίνει τραγανή.
Ξεκινάμε με το ζυμάρι.
Όταν έχουμε σκοπό να φτιάξουμε πίτσα το βράδυ, φροντίζουμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη μας από νωρίς, διαφορετικά μπορούμε να πάρουμε έτοιμη ζύμη του εμπορίου που είναι ειδικά για πίτσες.
Αν την ετοιμάσουμε όμως με τα χεράκια μας, θα είναι πολύ καλύτερη και επιπλέον θα μας κοστίσει ελάχιστα, εξάλλου δεν είναι κάτι δύσκολο.
Καλό για πίτσα είναι το αλεύρι τύπου 00, θα είναι πιο τραγανή, αλλά στην ανάγκη γίνεται και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, επίσης μπορούμε να κάνουμε μίξη διάφορων αλευριών, ακόμα και ολικής, αν μας αρέσει.
Βάζουμε μαγιά (καλύτερη είναι η νωπή μαγιά αρτοποιίας) σύμφωνα με την ποσότητα του αλευριού που έχουμε.
Τη διαλύουμε όμως πρώτα σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με μια πρέζα ζάχαρη.
Ελάχιστο ελαιόλαδο, 1-2 κουταλιές της σούπας και λίγο αλατάκι που προσθέτω πάντα στο τέλος διαλυμένο μέσα σε λίγο νερό.